Csíksomlyó üzenete

2017.10.19

Csíksomlyó üzenete

Beszámoló Dr. Hegedüs György fotókiállításának megnyitójáról

2017. október 26.-án a Zarándokúton című programsorozatunk keretében került megrendezésre Dr. Hegedüs György Csíksomlyó üzenete című fotókiállításának megnyitója a csurgói Történelmi Parkban.

A csíksomlyói búcsú 1990-től kezdődően nemcsak az erdélyi, de a világ keresztény magyarságának ökumenikus közös nemzeti kegyhelye és találkozóhelye. Több százezer résztvevő látogatja meg pünkösd idején a zarándokhelyet, s hallgatja meg a kegytemplomban illetve szabadtéren, a Kissomlyó-hegy és Nagysomlyó-hegy közti nyeregben tartott szentmisét.

A kiállítást Szászfalvi László országgyűlési képviselő nyitotta meg, Göndics János plébános köszöntötte az egybegyűlteket. Lackó Judit erdélyi népviseletben énekelt.

A megnyitót egy érdekfeszítő előadás és élménybeszámoló követett, mely során az egyes képek készítésének körülményeiről s történetéről is sokat hallhattunk.

A több mint negyven fotó megtekintése során nem csak a pünkösdi búcsúról tájékozódhatunk, de átérezhetjük annak lelkületét és hangulatát is.

A fotókiállításnak 2017. december 1.-ig ad otthont a Történelmi Park, ahol hétfőtől péntekig nyitvatartási időben tekinthető meg.