12 hónap-12 alkotó

2018.01.09

Hirka Monika képkiállítás megnyitó a csurgói Történelmi Parkban

Sok szeretettel várjuk kedves vendégeinket 2018. január 15.-én 17 órakor Hirka Monika kiállításának megnyitó ünnepségére a csurgói Történelmi Parkban.

Helybeli alkotók a csurgói naptáron

Csurgó Rendhagyó falinaptárral lepte meg Csurgó lakosságát ebben az esztendőben a település önkormányzata. Csók Eszter ötleteként minden egyes hónap hátteréül egy-egy helyi alkotóművész tevékenysége szerepel a falinaptáron.

A történelmi parkban Violáné Bakonyi Ibolya kapott az ötleten: mindenkinek az adott hónapban megnyilatkozási, bemutatkozási lehetőséget kínált. A január, akárcsak a naptáron Hirka Monikáé.

A csurgói rajztanár legszebb rajzait, festményeit tárta a nagyszámú érdeklődő elé. A pedagógus-alkotó 1973-ban került a Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziumba, 2006-ig tanított itt. Azóta
is úgy érzi: pályája legvirágzóbb időszaka az óvónőképzés volt. Füstös János csurgó polgármester is azt emelte ki, hogy a tanárnő az óvodai ábrázolás módszertanának országos kísérleteiben sikereket ért el. Élete volt az iskola; a 200 éves évfordulóra iskolacímert, pólót tervezett.
1986-ig nyaranta művésztelepekre járt. A kőszegi, fonyódi, mártélyi, gyulai művésztelepek alkotásai hosszú idő után először láthatók együtt. Az egykori diákok, kollégák örömmel fedezik fel a tanítványok remekbe sikerült, megörökített portréit.

                                                                                               (Horváth József)

                                                                                              Fényképezte: Szabó Balázs