"Megy a Gőzös.." kiállításmegnyitó

2017.11.13

Beszámoló a "Megy a gőzös..." Vándor Vasúttörténeti Kiállítás megnyitó ünnepségérőlEbben az évben lett 145 éves a Dombóvár -Zákány vasútvonal, mely alkalmából 2017. november 20.-án megnyitottuk Vasúttörténeti kiállításunkat a csurgói Történelmi Parkban.

A kiállító, Nehéz György Budapestről utazott le hozzánk, hogy kivételes vasúttörténeti anyagát és tudását, melyre hosszú éveken át tartó gyűjtéssel és munkával tett szert, most megossza az érdeklődőkkel.

Nehéz Györgyöt (aki jelenleg is a MÁV aktív dolgozója) és a résztvevőket Füstös János polgármester köszöntötte. A kiállítást a Nagykanizsáról érkező Szegletes Gábor szolgáltatásfelügyeleti szakértő nyitotta meg.

Az évfordulót egy közös tortával ünnepeltük, vendégeinket továbbá az utasellátóvá alakított büfében friss pogácsával és frissítőkkel vártuk.

Az évforduló alkalmából összefogtak a térség gyűjtői, így Kaposvárról, Nagyatádról és Csurgóról is érkeztek hozzánk értékes tárgyak.

A H-modellekkel ellátott terepasztalunkat Kemenczei Róbertnek, a Verebély László Vasúttörténeti Egyesület elnökének köszönhetjük.

Az kiállítás anyagát számos vasútmodellel gazdagította Horváth Szilárd Nagyatádról, illetve Garamvölgyi Sándor gyűjtő. A távközlés fejlődését bemutató tárgyakhoz Nagy János helyi gyűjtő is hozzájárult.

A legnagyobb sikert a különböző méretű és típusú vasúti modellekkel ellátott terepasztalok aratták, melyeket gyerekek és felnőttek egyaránt nagy lelkesedéssel fogadtak és próbáltak ki.

A kiállítás 2017. december 20.-ig látogatható, hétfőtől péntekig nyitvatartási időben sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Dezsőné Vágó Réka