Világjárók II.

2018.03.26

Marokkóban jártunk

2018. március 19-én este Viola Ernő vezetésével nyerhettünk betekintést Marokkó színes világába itt a Történelmi Parkban.

Észak-Afrika eme földrajzilag is rendkívül változatos országa az első pillanattól kezdve belopta magát a vendégek szívébe. A minden részletre kiterjedő és humoros anekdotákkal tűzdelt beszámoló során marokkói menta tea felszolgálásával kedveskedtünk vendégeinknek. A szünet után vidám, családias hangulatban haladhattunk tovább Marokkó rögös, hol sziklákkal, hol homokdűnékkel tarkított útjain.

Az előadás végén Csordás Jánosné Éva néni közreműködésével igazi marokkói specialitásokat szolgáltunk fel az azonos nevű hagyományos marokkói edényekben (tajine).

A vendégek távozás előtt még megcsodálhatták Viola Ernő gyönyörű ásványgyűjteményének egy szeletét, tapinthatták a Szahara finom homokját, megszagolhatták, megízlelhették a marokkói konyha jellegzetes fűszereit.

Ez úton is köszönjük Viola Ernőnek, hogy előadásával ide varázsolta a még hűvös Történelmi Parkba a marokkói nyár forró hangulatát.

Dezsőné Vágó Réka

Fényképezte: Violáné Bakonyi Ibolya